Categories: Vind ons429 words1.6 min read

Wil je zelf een podcast opnemen?

Delen

 

Podcasts worden steeds populairder. Dat komt omdat ze overal en altijd te beluisteren zijn. In tegenstelling tot tekst of video kun je ze namelijk ook checken als je op de fiets zit, de afwas doet, tijdens het stofzuigen of als je een rondje gaat hardlopen. Het is een hartstikke efficiënte maar toch persoonlijke manier van informatie tot je nemen, terwijl je ondertussen gewoon op de weg of je afwasborstel kunt letten.

Een ander voordeel is dat er met podcasts een heel specifieke doelgroep bereikt kan worden met het niche onderwerp dat wordt behandeld. Als je veel over bijvoorbeeld whiskeys of paardensport weet kun je daarover vertellen, en mensen die oprecht geïnteresseerd zijn komen vervolgens bij je terecht. Zo kun je echt de diepte in gaan. Dat is wat anders dan radio, waar iets vaak vrij algemeen moet blijven.

Ook steeds meer bedrijven en nieuwsmedia ontwikkelen zelf podcasts, of willen er adverteren. Doordat het aantal podcastluisteraars de afgelopen jaren een enorme toevlucht heeft gekregen, wordt het steeds aantrekkelijker om een podcast te produceren. Het is makkelijker om er een oprecht geïnteresseerde doelgroep te vinden en de kosten liggen aanzienlijk later. Kwaliteit boven kwantiteit.

Bovendien kan het beginnen met een podcastserie heel laagdrempelig zijn.

Wat heb je dan nodig om zelf een podcast op te nemen?

Antwoord: gelukkig niet veel. Je hebt geen zendstation nodig en hoeft ook geen dure frequentievergunning te betalen. Een microfoon, smartphone/laptop en een werkende internetverbinding is in principe al genoeg.

Maar, hoewel podcasting nog een beetje in haar kinderschoenen staat, is dat eigenlijk een beetje als een Youtube-serie met je telefoon willen opnemen. Tegenwoordig wordt er op Youtube met hele teams geproduceerd, en dat zal met podcasts al vlug niet anders zijn.

Een podcast van kwaliteit opnemen bij De Broeikas

Als je voor kwaliteit wil gaan, dan is het huren van onze podcastruimte in De Broeikas in Eindhoven wellicht een goede optie voor je. In onze podcastruimte kun je podcasts opnemen met professionele apparatuur. We beschikken over vier hoogwaardige studiomicrofoons, een professioneel maar minimalistisch mengpaneel en goede akoestiek. Je kunt met vier personen gebruik maken van deze ruimte. Ook bieden we je van A tot Z helpen in het hele proces, met onder andere onze geluidstudio en fotostudio. De ruimtes zijn ingericht voor commercieel gebruik, maar de tarieven zijn zo ingericht dat de creatieveling of kleine ondernemer er ook gebruik van kan maken. De exacte kosten vind je hier. Ben je jongere en/of ondernemer uit Woensel-West? Dan gelden er verlaagde tarieven. Neem persoonlijk contact met ons op.

 

 

 

Gerelateerde artikelen