Wat is het verhaal van (De Broei) kas?

Hi! Ik ben Kas. (Ja, inderdaad, vandaar de naam)

Ik maak foto’s, ben de ex-baas van Wildschieters en heb een achtergrond in journalistiek. Nu maak ik naast plaatjes ook podcasts en heb ik De Broeikas opgericht.

Waarom?

Middenin de eerste (wie weet van hoeveel) corona-lockdown werd me al vrij snel duidelijk hoe belangrijk creatieve vrijheid voor mij is. Als fotograaf was er (bijna) niks meer te doen, dus stortte ik me maar op podcasts. Binnen een maand tijd stond mijn woonkamer vol met audio-apparatuur en kwam Golflengte Woensel tot leven. Enerzijds was dat om te leren hoe audio-apparatuur en -software werkt, anderzijds om niet krankzinnig te worden.

Tijdens het maken van die wekelijkse show kwam ik tot de conclusie dat ik hiermee wilde blijven werken, maar dat het niet houdbaar was om dit in mijn eigen huis te blijven doen. Ik kon me ook wel voorstellen dat er meerdere creatieven in Eindhoven met hetzelfde gevoel zitten.

Per toeval viel mijn oog op een leegstaand pandje in Woensel-West, en besloot deze op te knappen en om te toveren tot een plek waar mede-creatievelingen aan de slag kunnen met digitale media op het gebied van fotografie, audioproductie en podcasts. That’s it.

*Dikke disclaimer: portretfoto niet geschoten in de Broeikas. Credits: Kamil Pawloski